info@fintresse.nl   |   038 250 00 14

Van handmatig naar digitaal

Als Excel niet meer afdoende is

Wanneer het aantal facturen toeneemt of je boekhouding gecompliceerder wordt, kan een online boekhoudprogramma een slimme keus zijn. Maar waar moet je op letten en wat is voor jou een goede keus? Of wil je overstappen van het ene programma naar het andere? Fintresse heeft ervaring met veel online programma’s en kan je helpen bij het maken van de juiste keus en een goede overstap.

Het bijhouden van je administratie in Excel kan een prima begin zijn. Het is een eenvoudige manier om meer inzicht te krijgen in het boekhoudproces. Het helpt je ook om te begrijpen wat er zoal qua financiën in jouw bedrijf omgaat. Werken met een online boekhoudsysteem biedt andere voordelen. Online, dus altijd beschikbaar en toegankelijk voor je boekhouder of accountant. En het scheelt je tijd.

Nu zijn er echt heel veel verschillende soorten boekhoudprogramma’s. Van gratis tot betaald, van eenvoudig tot mega-ingewikkeld. Het kiezen van het juiste programma is dan ook afhankelijk van wat jij er mee wilt. Wil je gemakkelijk factureren of alleen je bonnetjes inscannen? Wil je rapportages en prognoses maken? De vraag is dus: wat wil jij eruit halen? Bedenk dus vooraf welke overzichten je wilt gebruiken om jouw bedrijf financieel te managen. Een ander aspect bij het maken van een keuze is het gebruiksgemak. Probeer bijvoorbeeld eerst een demo-versie voor je besluit tot een bepaald boekhoudprogramma.

Werk je al met een online boekhoudprogramma, dan kan dat na verloop van tijd te beperkt zijn. Het overstappen van het ene systeem naar het andere kan best een aanzienlijke klus zijn. Soms kan dat via het automatisch inlezen van data, maar soms vraagt het om handmatig invoerwerk.

Fintresse helpt je graag bij het vinden en in gebruik nemen van een passend boekhoudpakket. We hebben veel ervaring met verschillende pakketten en kennen de voors en tegens.

Blijf niet met je vragen zitten!

Bel ons voor een oriënterend gesprek. Of maak meteen je afspraak.

Maak een afspraak →

Wat werkt voor jou?

Fintresse werkt o.a. met Twinfield, Exact Online en Unit4Multivers. Maar ook met Moneymonk, Snelstart, e-boekhouden, Easyadmin of Mamut. De lijst is eindeloos en niet volledig. Dus werk jij met een ander systeem, ook dan kunnen we je vast verder helpen.

Welk systeem je ook gebruikt, het moet werken voor jou!

Tarieven

Fintresse werkt op basis van uurtarieven die liggen tussen de € 65,= en € 90,=, exclusief btw. Dit hangt af van de aard en omvang van de werkzaamheden. We hebben daarom altijd een persoonlijk gesprek om te bekijken waar we je kunnen ondersteunen. Je ontvangt een op maat gemaakte offerte.

Op de dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.